fbpx

Μετά από χρόνια έρευνας χωρίς αποτέλεσμα η αστυνομία ανακοίνωσε πως σταματά τις έρευνες για την σύλληψη του. Τα στοιχεία που συνέλεξαν από τις εργαστηριακές αναλύσεις DNA και την εξέταση του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας που είναι διασκορπισμένες στην περιοχή δεν έδωσαν στοιχειά πως ο δολοφόνος είναι άνθρωπος.

Οι αρχές εκτιμούν πως οι γάτες έπεσαν θύματα αλεπούδων και άλλων αρπακτικών.

Ο Croydon cat killer, όπως τον είχαν ονομάσει τα μέσα μαζική ενημέρωσης, πιστεύονταν (κάποιοι ακόμα το πιστεύουν) πως ήταν κάποιος άνθρωπος που για άγνωστους λόγους δολοφονούσε γάτες με μεγάλη αγριότητα. Πολλές από αυτές βρέθηκαν με το κεφάλι και την ουρά κομμένη.

Τα πρώτα κρούσματα εμφανίστηκαν το 2015 και από τότε εκτιμάται πως τα θύματα του Croydon cat killer φτάνουν τα 400! Η αστυνομία και πολλοί κάτοικοι έφτασαν στο σημείο να προσφέρουν μέχρι και 5.000 λίρες σε όποιον έδινε στοιχεία για την σύλληψη του δολοφόνου.

Υπήρχαν υποψίες πως οι ακρωτηριασμοί μπορεί να ήταν μέρος σατανιστικών τελετών αλλά ο μεγαλύτερος φόβος των αρχών ήταν μήπως και ο Croydon cat killer άρχιζε να επιτίθεται και σε ανθρώπους.

Τον Ιούλιο του 2018 ο καθηγητής περιβαλλοντολογικών ερευνών του πανεπιστημίου του Bristol που μελέτησε την συμπεριφορά των αλεπούδων για πάνω από 50 χρόνια έγραψε ένα άρθρο το New Scientist. Υποστήριξε πως δεν υπάρχει δολοφόνος και ότι, σε πρώτη φάση, οι γάτες έπεσαν θύματα αυτοκινήτων και στη συνέχεια τα πτώματα του "καθαρίστηκαν" από αλεπούδες.



Επιμέλεια άρθρου: Νατάσα Κυριακοπούλου

Με αναφορές από:
dailymail.co.uk
express.co.uk
independent.co.uk